Bizalmi vagyonkezelés - Egerszegi Ügyvédi Iroda
Egerszegi Ügyvédi Iroda
Egerszegi Ügyvédi Iroda
HU
EN
DE
PO
egerszegi@egerszegi.com
HUNGARY 1054 Budapest, Hold utca 6. II/6.
+36 (1) 311 1931, +36 30 291 75 00
bemutatkozás
kapcsolat
munkatársaink
szakterületeink
nemzetközi együttműködés
Képek az irodáról
GY.I.K.
Hírek


TELJES NÉZET

HU
EN
DE
PO

bizalmi vagyonkezelés

Új jogintézményként 2014-től Magyarországon is megjelent a bizalmi vagyonkezelés, vagy elterjedtebb nevén a trust! A bizalmi vagyonkezelés jogszabályi hátterét egyrészt a 2014. március 15-én hatályba lépett új polgári törvénykönyv, másrészt a kifejezetten ezen tevékenység szabályairól szóló 2014. évi XV. törvény adja.

A bizalmi vagyonkezelés során az eredeti tulajdonos, az un. vagyonrendelő vagyonát vagy bizonyos vagyontárgyait a bizalmi vagyonkezelő tulajdonába adja működtetés és kezelés céljából. A bizalmi vagyokezelő a kezelt vagyon hasznait a kedvezményezetnek adja, aki lehet maga a vagyonrendelő, illetve harmadik személy is. 

Üzletszerű bizalmi vagyonkezelői tevékenységet csak erre vonatkozó engedély alapján, főtvékenységként ezzel foglalkozó, minimum 70 millió forint saját tőkéjű, valamint a kezelt vagyon összértékével arányos, de legalább 70 millió forint pénzügyi biztosítékkal rendelkező Kft., Zrt., illetve az Európai Gazdasági Térség valamely vállalkozásának magyarországi fióktelepe végezhet, amely 1-1 jogászt, közgazdászt és okleveles könyvvizsgálót is foglalkoztat munkaviszonyban.

Bizalmi vagyonkezeléssel foglalkozó cég alapításával, működtetésével, illetve a tevékenységgel kapcsolatos tanácsadásért forduljon Irodánkhoz!

MOBIL NÉZET

Egerszegi Ügyvédi Iroda

Környezetvédelmi ügyvéd

Kereskedelmi jog

Ingatlanjog

Környezetvédelmi jog

Ügyvédi iroda
Kereskedelmi jog

Környezetvédelmi bírság