Választottbíróság - Egerszegi Ügyvédi Iroda
Egerszegi Ügyvédi Iroda
Egerszegi Ügyvédi Iroda
HU
EN
DE
PO
egerszegi@egerszegi.com
HUNGARY 1054 Budapest, Hold utca 6. II/6.
+36 (1) 311 1931, +36 30 291 75 00
bemutatkozás
kapcsolat
munkatársaink
szakterületeink
nemzetközi együttműködés
Képek az irodáról
GY.I.K.
Hírek


TELJES NÉZET

HU
EN
DE
PO

választottbíróság

Az Egerszegi Ügyvédi Iroda vezetője, Dr. Egerszegi Tamás ügyvéd 2010. óta tagja a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara mellett működő Választottbíróság választottbírói testületének.

Választható választottbíróként Dr. Egerszegi Tamás gyakran vesz részt a gazdasági élet szereplői köztötti jogviták hatékony rendezésében.

A választottbíróság egyfokú eljárásban, az igen leterhelt "rendes" bíróságok könnyen több évet igénylő eljárása helyett sokkal gyorsabban és hatékonyabb módon bírálja el a hozzá forduló felek jogvitáit. A választottbíróság ítéletének hatálya az állami bíróságokéval azonos.

A feleknek, akik a választottbíróság eljárását kívánják esetleges jogvitáik elbírálására igénybe venni, mindössze az alábbi mintaklauzulát vagy azzal azonos értelmű rendelkezést kell a szerődésük szövegébe illeszteniük:

"Bármely vita eldöntésére, amely a jelen szerződésből  vagy azzal összefüggésben,  annak  megszegésével,  megszűnésével, érvényességével vagy értelmezésével kapcsolatban keletkezik, a felek alávetik magukat az Magyar Kereskedelmi és Iparkamara mellett szervezett Állandó Választottbíróság, Budapest kizárólagos döntésének azzal, hogy a Választottbíróság a saját Eljárási Szabályzata szerint jár el."

A felek egyebek mellett a továbbiakkal egészíthetik ki a fenti klauzulát:

a) "Az eljáró választottbíró(k) száma............(egy, három)."

b) "Az eljárás során a ..............(magyar, német, angol) nyelvet kell alkalmazni."

c) "Az eljárás során a gyorsított eljárásról szóló alszabályzat (az Eljárási Szabályzat 45. §-a) szabályait kell alkalmazni."

MOBIL NÉZET

Egerszegi Ügyvédi Iroda

Környezetvédelmi ügyvéd

Kereskedelmi jog

Ingatlanjog

Környezetvédelmi jog

Ügyvédi iroda
Kereskedelmi jog

Környezetvédelmi bírság